Cucs de seda

por | 10 febrero, 2020

Versión en castellano de nuestro diario


Si vols saber més, jugar i aprendre sobre els cucs de seda, no et perdes l’estupenda aplicació web de Bertín el Gusanito de Seda.


Divendres, 7 de febrer de 2020

Hui han nascut els primers cucs de seda. Han estat dins dels ous des de maig passat, és a dir, 8 mesos. Si vols conservar els ous d’un any per al següent, has de mantindre’ls en un lloc sec, fosc i fresc.

Cada any, degut al canvi climàtic, el calor enganya a aquests animalets tan curiosos, i naixen abans de temps. Ara tenim un gran problema perquè els arbres de morera no tenen fulles noves. Alguns tenen fulles de l’any passat i és lo que els hem donat per a menjar, però estan molt seques i no sé si aprofitaran.

He llegit que per novembre es poden ficar els ous a la nevera i, com que fa fred, no naixeran fins que no els tragues, quan ja els arbres tinguen fulles.

Com podeu veure, són de color negre i molt xicotets, apenes tenen 3 mm de llargària. Si els observes amb una bona lupa, podràs distingir els pelets que els cobreixen tot el cos.

No t’enganye, 3 mm.

Els ous de color blanc ja estan buits. Els altres són de color negre perquè encara tenen l’animalet dins. Espere que no tinguen molta pressa per nàixer i s’esperen un parell de setmanes.


Dimecres, 19 de febrer de 2020

Després de 12 dies, alguns no han superat el no tindre bon aliment. Les fulles que els donava de les que quedaven de l’any passat, encara que de color verd, estaven massa dures i no menjaven. Alguns han mort. Per sort he trobat un parell d’arbres que ja tenen fulles noves. Mireu com deixen la fulla que els he posat aquest matí. Està clar que mengen. La fulla sembla un colador.


Dilluns 24 de febrer de 2020

Després de 17 dies, les criatures han crescut prou i, sobretot, han canviat el color. Ja són blancs i misuren 1 cm de llarg. Resulta impresionant que en apenes dues setmanes han augmentat el seu tamany en tres vegades, el 300%.

No t’enganye, 10 mm.


 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *